2022 Chrysalis Awards: Kitchen Remodel Over $250,000

by bill@solabrands.com

National Award

Jaque Bethke Design, LLC
Scottsdale, Ariz.

The driving force behind this remodel was to enable a better connection to the outdoor entertaining area. These clients absolutely loved the space they had previously created outdoors and wanted to feel an open connection to it. They are absolutely in love with the new kitchen and the result the team was able to create for them.


Regional Award

Normandy Remodeling
Hinsdale, Ill.

The client wanted an open floor plan from the front to the back of the house. With existing structural elements and key mechanical components to work around, the available space was predefined as a galley kitchen that would open to the dining room and family room towards the front of the house and a breakfast room towards the back. Opening up the back wall of the house and putting in floor-to-ceiling windows transformed the space with amazing natural light flooding in. They also wanted to incorporate the exposed brick that was hiding behind the plaster walls, adding to the vintage feel of the home. The team suggested a transom window at the top of the brick wall to break up the material and give it a bit of a modern “loft” vibe. Adding open shelves instead of wall cabinets to showcase as much brick as possible was a natural progression for the layout of that wall. Using reclaimed wood for the shelves was a natural choice for the overall aesthetic.


Regional Award

Red House Design Build
Providence, R.I.

This stunning project sought to make over a dilapidated and messy kitchen into a refined, well-organized and stylish space. Through palette and shape, the team stayed true to a traditional design that honored the fabric and feel of the historic home. New cabinetry, countertops, paint, flooring and a large eat-in island, as well as a new layout, completely transform this space into a refreshed and renewed home.


Regional Award

CSI Kitchen and Bath Studio   
Norcross, Ga.

CSI Kitchen and Bath Studio redesigned this kitchen to update the aesthetic and incorporate a lot more storage and appliances to accommodate the owners’ love of creative cooking and entertaining. To fulfill their requests, they reconstructed some areas of the kitchen including straightening an angled display wall and relocating the garage door to make sufficient wall space for the desired appliances. They created two concealed walk-in pantries in the corners. The clients love the European cabinetry in a combination of ebony wood-grain laminate and pale gray high gloss. 


Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More