Jackson Design and Remodeling, San Diego

by lbanyay@solagroup.com

Built in 1962 atop Mt. Helix, the free-spirited professional homeowners sought to replicate the feeling of an outdoor shower they’d experienced while traveling in the Caribbean. The original bath still had shag carpet, a raised tub and small shower stall. The small space was particularly out of proportion in relation to the very tall clients. The new design created a gray wall from two 4- by 12-ft. slabs of Neolith sintered compact surface; one of the slabs housed the shower controls. A sliding door between the indoor and outdoor spaces is designed to let water flow in or out. A dark purple wall visually frames the adjacent hillside forest and a large vanity mirror, frosted glass, ample natural light and large-scale shower space lightens and opens the area.

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More